Cikkek Egyéb

Tisztában vagy a hét történéseivel? Teszteld magad! Heti kvíz #1

Minden bizonnyal hozzád is eljutott már a #otthonügyeletes kifejezés, hiszen lassan egy hete ezzel van tele a SiHuHu, a Facebook és az Insta, talán még a csapból is ez folyik. (Ha valami csoda folytán mégis lemaradtál volna, gyorsan olvasd el ezt a cikket, hogy képbe kerülj a történésekkel!) A napi cikksorozatunk pedig elérkezett a hetedik állomásához (a bejárat szabad volt, nyugi), ami nem jelent mást, mint hogy – a kihívások, tanulás, könyv, film, videó és kreatívkodások után – itt az első heti kvíz ideje. Ennek kitöltésével, amellett, hogy letesztelheted, mennyire követted a hét eseményeit, akár még menő nyereményekhez is juthatsz! 

Micsoda? Teszt? Igen, igen, de nem olyan. Most bizonyára Te is azokra a félelmetes nevekkel illetett papírkupacokra gondolsz, mint a TZ, ZH vagy éppenséggel az érettségi, melyekre az ember hetekig/hónapokig tanul, lerágja mind a tíz körmét, és melyeknél még az se nyugtatja meg igazán, amikor valami közeli ismerős minden nap elmondja, hogy milyen fontos is, hogy jól sikerüljenek… Na, akkor van egy jó hírem: ez csöppet sem ilyen lesz! Erre nem kell tanulnod, ezt csak magadnak töltöd ki, a végén legfeljebb csak nyerhetsz vele, izgalmas lesz és még a körmeid is épek maradnak! Szuper! Szóval felejtsük is el ezt a „teszt” szót, maradjon inkább a „kvíz”, az nem fog senkit ilyen tévutakra vezetni…

Remélem, sikerült mindenkit megnyugtatnom, ha pedig idáig velem tartottál, kedves Olvasóm, akkor most azt is elárulom, hogy mi lesz ezekben a kvízekben (így még az ismeretlentől sem kell tartanod…). Ahogy valószínűleg már sejted is, nem titkoltan az a célunk, hogy valamilyen lezárást adjunk a heti hús-vér Gyermekvasutat pótló (jó, tudom, teljesen úgyse lehet) cikkeknek, és Te is ellenőrizhesd valamelyest, hogy valóban minden tartalmat láttál-e. Így a kvízekben mindig az előző héten felkerült #otthonügyeletes cikkekből, azok tartalmából lesznek kérdések. A többesszám sem véletlen, tényleg lesz minden vasárnap kvíz. (Ha véletlenül lemaradtatok volna bármelyikről is, idáig voltak kihívások, egy tanulással kapcsolatos cikk, könyvajánló, érdekes videó, kreatív ötletek és egy filmajánló is.)

Jó, jó, de volt valami nyereményről is szó. Valóban, nem felejtkeztem el róla. Tehát amellett, hogy kipróbálhatod magad egy kvízben, amellett, hogy eldicsekedhetsz barátaidnak, ifijeidnek, hogy mennyire képben voltál a hét történéseivel, még akár menő nyereményekhez is juthatsz. Ahogy írtam, lesz minden vasárnap kvíz a #otthonügyeletes cikkekből, a végeredményeket pedig összesítjük. Így akik a leginkább követnek minket, vagyis a legtöbb pontot érik majd el, a Gyermekvasút újraindulásakor nyereményben részesülnek!

Most pedig, hogy felcsigáztam az érdeklődésed, következzen a várva várt kvíz. Fontos, hogy (mindig) a teljes nevedet és valódi csoportszámodat használd, hiszen csak így tudjuk majd, hogy valóban mindig Te vagy az. Íme itt egy screenshot útmutatóként:

Na, most, hogy már tényleg mindent tudsz, itt is az első heti kvíz, hajrá!

Horváth Gergely

Pajtás: 50. tanfolyam, XIV. csoport
iFi: 60-61. tanfolyam, IV. csoport