Ti írtátok

Ti írtátok: "A gitárom"

Mikor tetszett meg ez a hangszer? Először tanfolyamon, amikor az ifik gitároztak a vonaton. Nagyon jó hangulatot teremtettek! Elsőként megkaptuk a dalolókat, majd egyszercsak elkezdtük énekelni a „Kék színű virág”-ot, a „Nánini”-t, a „Dióbél bácsi”-t és még sok másik dalt.

Rá 2 évre, a sátortáborban határoztam el, hogy én is gitározni fogok! Ginának és Amandának volt gitárja, minden este gitároztunk és énekeltünk a soltvadkerti campingben. Gina tanítgatott minket néhány akkordot lefogni és pengetni. Ez nagyon megtetszett nekem!

A soltvadkerti élmények után a névnapomra kértem egy gitárt. A sulimban volt gitár-szakkör, amit kedvenc tanárunk, Kriszti néni tartott, ahova 4 osztálytársammal együtt elkezdtünk járni. Hatodik évvégén a szülőknek előadtuk az addig megtanult dalokat.

Hetedikben már haladó gitárosként szerepeltünk iskolánk karácsonyi hangversenyén.

Idén további szereplések következnek: a rákoskeresztúri Városközpontban a karácsonyi vásáron és a Vörösmarty téren az iskola Jubilate nagykórusával együtt lépünk fel.

A vasúton, mikor Gináék elballagtak, kaptunk tőlük egy Dalolót, melyben néhány dal akkordjaival együtt szerepelt.

Táborozáskor, sátorozáskor és túrázáskor nem indulunk el gitár nélkül, mert tudjuk, hogy mindig tanulunk új dalokat. Ezeket a többi, kedves dallal együtt szívesen énekeljük a szolgálat elején és végén.

A gitározás nagyon jó dolog! Felvidít, jó hangulatot teremt és új barátokat szerezhetsz vele egy új vagy a régi társaságban. Próbáljátok meg ti is, ha szerettek énekelni, meglátjátok, nem nagy ördöngősség!

 

Bató Krisztina VII. csoport

 

Címkék

Szente Dávid

Pajtás: 36. tanfolyam, X. csoport
iFi: 44-45. tanfolyam, XV. és VII. csoport, Tanfolyami csoportvezető: 58., 59. tanfolyam
a SiHuHu.com alapítója

Hozzászólás

Kattints ide hozzászóláshoz

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .